Waar doe je het voor

Dat is het maximale geluk:

Het doel van het opbouwen van vermogen zou moeten zijn om uw geluk gedurende uw hele leven te maximaliseren, niet om te eindigen met de meeste nullen op uw bankrekening. Dit is geen doel op zich.

Wees tevreden met wat je hebt:

Wees je er van bewust dat er altijd iemand zal zijn met meer spullen, grotere en betere dingen. Een duurdere auto of een groter huis. Niemand kan ooit rijk zijn totdat hij besluit dat hij meer heeft dan hij wil.

Geld uitgeven is geen rijkdom:

Wanneer je iemand in een nieuwe auto ziet rijden, in een mooier of groter huis woont, rondjes weggeeft in de kroeg of de duurste merken draagt, is die persoon vaker wel dan niet blut, leeft hij van salaris tot salaris en zit wellicht tot zijn oren in de schuld. De meeste vermogende mensen rijden in gebruikte auto’s, leven bescheiden en zetten hun geld in om rijkdom op te bouwen in plaats van het te verbranden op dure spullen. Die genen die te koop lopen met zogenaamde rijkdom zijn enkel op zoek naar status en doen er alles aan om rijk te lijken. “Het doel is om rijk te zijn, niet om rijk te lijken”.

Wees gelukkiger met een vooruitzicht:

Voor degenen die de dag willen plukken en voor vandaag willen leven, het is gemakkelijker als je vandaag een plan hebt en weet dat je klaar bent voor later. Dit geeft rust. Het betekent grofweg dat je niet tot aan je nek in de schulden zit en elke cent uitgeeft die in je hand komt, maar je geluk zal later in je leven toenemen als je niet aan het werk bent bij een baan die je eigenlijk niet wilt en de vrijheid hebt om je eigen dag indeling te bepalen in plaats van pauze naar pauze te werken.

Leef onder je standaard

Je kunt een lekkende emmer niet vullen:

Als je elke Euro uitgeeft die je verdient, ben je altijd blut. De berekening is eenvoudig, één min één is nul. Onder je stand leven is een absolute vereiste om rijkdom op te bouwen. Dit betekent ook het stoppen met het imponeren van anderen, altijd met de trend mee willen doen is een aanslag op je plan en hoogstwaarschijnlijk zal je je doel niet gaan halen.